Ding 9: evaluatie

Tja, wat doet al datgene wat ik geleerd heb met mij en hoe is het te vertalen naar bibliotheekland.
Ik heb heel veel informatie aan mij voorbij zien gaan. Soms nieuw, soms iets wat al bekend was.
Het is ontzettend leuk om al je collega's te volgen, ze van een andere kant te leren kennen en dingen met elkaar te delen. Dit is zeker een pluspunt van 23dingen.
Om er tijd voor vrij te maken is een tweede. Wil je alles ontdekken is 2 uurtjes zeker niet voldoende.
Er zijn zoveel mogelijkheden en zoveel "dingen" te ontdekken dus kom je er al snel achter dat je keuzes moet maken.
Als we als KopGroep een weblog willen moet er ook tijd in gestoken worden.
Het moet een blog zijn waar mensen op terug komen en waar ze binnen een korte tijd een reactie zouden moeten krijgen. Iets waar ze venieuwende dingen kunnen lezen.
Is dit te realiseren in onze bestaande uren?
Het moet dan een gewoonte worden om het blog, net als het afhandelingsrapport, regelmatig tijdens de uitlening te controleren. Het zou natuurlijk mooi zijn als 1 iemand zich hier mee bezig houdt en de rest van de collega,s ( een ieder heeft tenslotte zijn eigen sterke kanten, hobby's, noem maar op ) aanvult.
Hoe zouden de klanten reageren als je tijdens de uitlening zit te bloggen? Hoeveel tijd moet er ingestoken worden zonder dat het tenkoste gaat van de huidige leners?
Ik ben er nog niet helemaal uit. Maar hoop dat we daar met elkaar misschien een goede oplossing voor bedenken.
RSS is voor mij prive niet iets wat ik snel zou gebruiken maar in het werk zie ik hier zeker mogelijkheden.
Ik ben heel benieuwd hoe andere dit allemaal ervaren.
Eigenlijk ( heel gemeen ) ben ik ook heel benieuwd wie deze pagina achter mijn blog ziet. En of ze dan ook reageren.
Ik merk namelijk bij mijzelf dat ik, ondanks mijn beroep, soms ook slecht lees of aan dingen voorbij ga die er toch echt wel zijn.


3 opmerkingen:

  1. Karin wat ben je goed bezig,ik heb je pagina gevonden.
    Je kookboek vind ik ook zeer origineel, bij mij kwamen meteen de herinneringen aan de heerlijke gerechten van onze Kerstvieringen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De pagina was snel gevonden en ik ben het met je eens aangaande de tijd die het gaat kosten. Ik heb alleen uitleen uren dus hoe pas je alles in. We wachten maar af wat de toekomst brengt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben van mening dat wanneer je sociale media serieus neemt in je organisatie, dat je er tijd voor ter beschikking stelt. Dat je zorgt dat mensen er voor verantwoordelijk zijn en dat het een normaal onderdeel van je werkzaamheden wordt. Niet elke dinsdagochtend van 10 tot 11 uur reageren, want dat past niet bij de aard van het medium. Er zijn tal van handige hulpmiddelen om te checken of er nieuwe reacties zijn. En ook tal van hulpmiddelen om zaken aan elkaar te koppelen, zodat je keuzes kunt maken in wat je doet en toch op veel plaatsen actief en zichtbaar bent.

    BeantwoordenVerwijderen