kookboek


Hier alvast een recept van mij.

Gerookte pallingterrine

1 krop sla
600 gr. gare aard. in plakjes
300 gr. gekookte sperciebonen in stukjes
300 gr.gerookte paling
200 gr. verse roomkaas
zout, peper

400 gr. tomaten
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel gembersiroop
30 gr. peterselie

Slablaadjes onderdompelen in kokend water, harde nerf eruit en drogen.
Vorm met sla bekleden ( wat blaadjes achterhouden voor de bovenkant )
Daarna de helft van de paling erop + de helft van de aardappelplakjes.
De rest van de paling pureren met de roomkaas, boontjes er door en op smaak maken met peper en zout.
In de vorm leggen en afdekken met de rest van de aardappelen en de achtergebleven blaadjes sla.
Terrine minimaal 4 uur in de koelkast zetten met een gewicht erop.

De tomaten heel fijn snijden ( zonder vruchtvlees )en mengen met de rest.

Terrine op een schaal storten en opdienen met de salsa.

Dit recept was een toppertje bij onze legendarische kerstmaaltijden in de bieb.

Eet smakelijk.

6 opmerkingen:

  1. Heel erg leuk idee!!

    Maar kan dat niet beter met GoogleDocs?
    Wil graag een snel recept toevoegen.....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat heb ik ook eerst overwogen maar ik denk dat dit meer fun is en we GoogleDocs misschien beter kunnen gebruiken om onze visie op b.v. een blog
    te verhelderen zodat we aan het einde van 23dingen weten waar wij staan en wat wij willen toch..?????

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik hou me aanbevolen als je dit weer gaat maken. Een Kerstdiner zit er niet meer in en dat mis ik toch wel.De gein in de keuken, de stress of alles op tijd klaar zou zijn, of we wel voldoende hadden, of het thema aan zou slaan maar plezier was er altijd onder de kookploeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kijk nog eens naar dit idee als we met wiki's aan de slag gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nog even een laat bericht. Bij Ria heb ik als reactie en visrecept geplaatst. Wilma heeft dat gezien en mij gevraagd of het misschien geschikt is voor jouw kookboek. Het heet "Verborgen visschotel" en het is vooral voor kinderen en kleinkinderen die niet dol zijn op vis. Ik wil het ook zetten op Casa Elena's keuken.Ga eens kijken bij Josina.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Had ik al gezien. Natuurlijk is dit wat voor het kookboek. Ik ga eerst eens met de tip van probiblio aan de gang om te kijken hoe we er op de beste manier een vorm aan kunnen geven.
    Dus....wordt vervolgd.

    BeantwoordenVerwijderen